Фільтри для води

Зворотній осмос

2018-09-27

Головною деталлю зворотного осмосу є напівпроникна мембрана. Осмос - це властивість води проникати від слабшого розчину солі до більш концентрованого, а зворотний осмос відповідно забезпечує процес демінералізації, тобто. у воді скорочується вміст солей жорсткості. На щастя молекули води мають менший розмір, ніж молекули солей. Тобто. мембрана "поділяє" воду на воду практично без солей жорсткості та на воду з підвищеним вмістом солей. Остання зливається у дренаж. Однак деякі органічні сполуки (такі як гербіциди, інсектициди) та хлор мають розмір молекул менше розміру молекул води. Для цього в системах зворотного осмосу використовують блоки очистки, які оберігають мембрану від зайвих механічних забруднень, хлору та органічних сполук. Завдяки цьому блоку мембрана може слугувати 2-3 роки.

Існує думка, що вода після зворотного осмосу шкідлива для здоров'я. Мовляв, там зовсім немає мінералів так необхідних нашому організму. Це глибоке оману. Науково не доведено шкоди від води після зворотного осмосу. Більше того, невеликий відсоток вмісту солей у воді залишається. Практично повне звільнення від солей може забезпечити лише процес дистиляції.

Висновок: вода при проходженні через систему зворотного осмосу залишає у системі всі шкідливі речовини. І називати таку шкідливою як мінімум не правильно.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар