Фільтри для води

Вся правда про зворотний осмос

2015-12-02

Люди розуміють, що від якості питної води залежить здоров'я. Використовують бутильовану воду, очищену воду проточними системами. Немає стандарту на ідеальну воду, і немає можливості отримати однакову воду за різної якості вихідної води. Є розуміння, що вода має бути чистою і є бажання, щоб вона була корисною. Як цього досягти? Поки що відповіді немає ні в користувачів, ні в дослідників.

Є думки, є методики та технології очищення, але поки що ми можемо орієнтуватися лише на аналіз води та дані щодо допусків від СанПіН. Як убезпечити себе гарантовано не вникаючи в суть питання, не розуміючи глибоко хімічні та фізичні процеси, що відбуваються у воді, отримати чисту воду незалежно від якості вихідної?

У цьому випадку рекомендується встановити систему зворотного осмосу.

Є думки за і проти цієї технології, давайте розглянемо обидві думки більш детально.

Процес складається з подачі під тиском вихідної попередньо очищеної води на мембрану, розмір пір якої близько 1 десятитисячного мікрона.

Відповідно затримуються всі домішки, розмір молекул яких більший за розмір молекули води. Домішки, розмір молекул яких менший за розмір молекули води мембрана затримати не може. Це галогени, гази, деякі інші домішки. Тобто. деякі речовини очищаються лише на 50%, деякі на 100% гарантовано.

Противники очищення осмосом правильно наполягають на факті, що знесолена вода шкідлива для організму. Це достовірний факт, який легко усунути за допомогою мінералізатора.

Ну а незаперечним позитивним моментом є те, що домішки видаляються.

Чому дистилят та знесолена вода шкідливі для здоров'я? Насамперед тому, що організм людини витрачає багато ресурсів для засвоєння такої води, мінералізатор наситить знесолену воду солями кальцію та магнію, усунувши цей недолік очищеної побутовим осмосом води, а ось інші домішки будуть видалені з високою ймовірністю.

У мінералізаторах ГК «Гейзер» використовуються природні матеріали, що рівномірно насичують воду солями в межах, що визначаються у світовій практиці як оптимальні 1,5-2 мг. екв./л.

Є нюанс, попереднє очищення перед мембраною має усунути органічні домішки, оскільки вони можуть забити пори мембрани, тим самим знизити ресурс і збільшити дренажний потік. Також при попередньому очищенні видаляється хлор, який може зменшити ресурс мембрани за рахунок своїх агресивних властивостей. У побутових системах попереднього очищення «Гейзер» використовуються високоякісні вугілля, з великим ресурсом, чого немає і бути не може в аналогічних, але дешевших системах деяких інших виробників. Це дозволяє відповідально говорити про надійність та довговічність зворотноосмотичних систем «Гейзер».

Часто люди купують бутильовану воду. Бутильована вода очищена промисловим зворотним осмосом і штучно мінералізована, а в період зберігання одержує із пластикової тари значну кількість корисних речовин, складних хімічних сполук. Ці домішки не смертельні, але здатні накопичуватися і не приносять користувачеві користі для здоров'я. Бутильована вода у скляній тарі також очищається з виробництва промисловим осмосом і потім мінералізується.

Мінеральні води, особливо лікувальні води, пити завжди не можна. Собівартість води після системи зворотного осмосу при розрахунку в середньому на 10 років коштує близько 50 копійок за 1 літр, за умови обсягу 10 літрів на добу. Собівартість води у виробників конкурентів на російському ринку навіть за початкової нижчої вартості системи вище в 1,5-2 рази.

Пляшка води коштує від 20 до 120 рублів. Вода давно стала дорожчою, ніж бензин.Встановіть побутову систему зворотного осмосу, вчасно міняйте мінералізатор, картриджі попереднього очищення і будьте впевнені, що ви споживаєте найкращу воду, що виробляється на нашій планеті. Здавалося б, у регіонах з м'якою водою, які не мають унікальних домішок локального порядку, осмос ставити немає потреби, достатньо поставити проточну систему. Однак це стає зрозуміло, коли зробиш розгорнуті дослідження щонайменше на 60 показників, чого ніхто не робить, крім виробників бутильованих вод.

Говорячи про те, з чого почали, для отримання гарантій на чисту та корисну воду вихід один, купувати та встановлювати побутовий фільтр зворотноосмотичного очищення. На наші фільтри ви додатково отримуєте гарантію на 36 місяців від виробника та гарантований термін служби системи щонайменше 10 років.

І висновок: користі осмосу переважують гіпотетично можливу шкоду.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар