Фільтри для води

Вода.Класифікація за властивостями.

2018-09-26

Питна очищена вода

Вода, придатна для повсякденного споживання, для пиття та для приготування їжі. Вона безпечна і нешкідлива, хоча і не має будь-яких лікувальних властивостей. Як така вода виступають добре очищені природні води з відносно невисоким солевмістом. Часто при виробництві такої води її очищають практично під нуль (зворотний осмос тощо), а потім мінералізують до фізіологічно оптимальних значень. Невисока мінералізація такої води пояснюється орієнтацією на американський стандарт якості питної води (максимальна мінералізація трохи більше 500 мг/л).

Столова вода

Мінеральна (натуральна) вода, що придатна для щоденного застосування. Солевміст до 1 г/л, відповідає рекомендаціям Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я за якістю питної води. Застосовують як освіжаючі столові напої для приготування перших і других страв, заварювання чаю, кави і т.д. Проте заважає уважно вивчити склад такої води, т.к. для людей, які страждають на певні захворювання, наявність певних іонів може бути надмірною. Можна використовувати у необмежених кількостях.

Лікувально-столова вода

Вода з мінералізацією від 1 до 10 г/л непридатна для приготування їжі, проте широко використовується для пиття. Лікувально-столові води мають певні лікувальні властивості, але тільки при їх правильному застосуванні за порадою лікаря. Використовують як з лікувальною метою, так і як столові напої. Надлишок солей та мінералів не менш небезпечний, ніж їх недолік.У цьому випадку відбувається їхнє накопичення в м'яких тканинах і на стінках судин, що загрожує серйозними ускладненнями. Необмежене споживання такої води може призвести до порушення сольового балансу в організмі та загострення хронічних захворювань. Рекомендована добова доза не більше 0,5 л.

Лікувальна вода

Вода з високим ступенем мінералізації (10 г/л та вище) або з підвищеним вмістом активних мікроелементів. Використовуються вони виключно з лікувальною метою і за призначенням лікаря.

Коментарі

Поки що немає коментарів

Написати коментар